top of page

RECENSIES

"Timora Rosler's playing is like a fresh breeze. It is invigorating and full of vitality...
The most important work in the world for her seems to always be the one that she happens to be playing at the moment. Even insignificant trifles, such as a Boccherini sonata - pleasantly harking back to Pergolesi – or David Popper's Polonaise de Concert thus emerge as glittering gems, dashed off with zest as well as loving care, sweeping away even the inherent schmaltziness of the Popper piece and turning it into a pure delight.
In the much more demanding Beethoven Sonata No.3, there were no unimportant notes but a fine distinction between the more important ones and those that are less so.
There was a refreshing tempestuousness in the fast movements, songful lyrical expression in the melodious episodes, and significant accentuations in the shaping of phrases.
Reger's rarely performed Suite No. 2 displayed a well-rounded, sonorous tone, and refreshing temperament in the fast movements."
The Jerusalem Post

"Her interpretation is original, profound and impressive."
Leipziger Volkzeitung

Werken voor Cello en Piano - met de pianiste Klára Würtz
ARSIS Classics 1-98038-2
"De collectie opnamen van Schubert's Arpeggione is verrijkt met de interpretatie van Timora Rosler en Klára Würtz.

Beide jonge muzikanten spelen dit melodieuze stuk met liefde zowel als met overtuiging, gevoelige lyriek en een gedegen techniek…Schitterend, uitgebalanceerd en naadloos samenspel van twee jonge muzikanten…"
Luister Magazine

Werken voor Cello en Piano - met de pianiste Klára Würtz
ARSIS Classics 1-98038-2
"Timora Rosler speelt haar cello prachtig en zelfverzekerd. Haar toon is warm en melodieus. Ze kan levendig spelen, maar ontlokt ook intiem en uitrest subtiel geluid aan haar schitterend klinkend instrument…"
Concert Radio

Tchaikovsky-Rococo variaties met Orkest Donetsk
“Celliste Rosler uitblinker tijdens Tsjaikovsky-avond…”
“Een belofte voor de toekomst.”
Brabants Dagblad

“Rosler is een uitstekende celliste, met haar techniek, haar muzikaliteit en inlevings vermogen…”
Eindhovens Dagblad

Schumann – Cello Concerto met Philharmonia of the Nations o.l.v. Justus Frantz
“Hoogstandjes op de cello… Grandeur is hier het trefwoord.”
“…en dan het solistische werk van deze avond. De jeugdige celliste Timora Rosler uit Israël produceert in Schumanns Celloconcert een sonore toon die ademt en zingt. Haar intonatie is vlekkeloos, haar techniek ongelofelijk gaaf. Waar nodig benadrukt ze de dramatische expressie maar het cellospel bevat ook lichte momenten. Opvallend is de hechte samenwerking met het orkest. Zowel wat betreft de timing als de klankkleur. Ook wat de dynamiek betreft zit iedereen op één lijn. De planissimo’s zijn betoverend. In de finale valt de soepel klinken de hoogte van de cello op…”
De Gelderlander

“Met ingehouden adem werd er geluisterd naar dit evenwichtige tweetal, Timora Rosler en Klára Wúrtz, waar muzicale en eenheid een vanzelfsprekende voorwaarde lijkt...”
Zwolsche Courante

“Duo cello en piano maakt sprakeloos”
“Hun spel etaleren ze alsof het geen enkele moeite kost. Celliste Timora Rosler en pianiste Klára Würtz musiceren als vanzelfsprekend, maar met welk een enorme draagkracht en reikwijdte. Drie sonates van Ludwig van Beethoven voor cello en piano waren onderwerp van de muzikale overdracht van deze zondagavond. De sonates zijn geschreven vanuit een volkomen gelijkwaardigheid van de beide instrumenten zodat geen van beide de functie heeft van louter begeleiden. De uitvoerende musici straalden die, gelijkwaardigheid uit in de interpretatie en hun persoonlijke houding daarin. Timora Rosler en Klára Wúrtz bereiken zowel diepgang als plezier bij het spelen en het overbrengen van hun muziek. Sprankelend spel in de eerst gespeelde sonate die rijkelijk met noten is uitgedost. Tot in de kleinste details werd alles uitgewerkt. Beheerste en evenwichtige gevoelsuitingen in de meer romantische sonate nr. 5 in D. Het adagio hiervan drukt melancholie en ingetogen smart uit. Uitgesproken treurmuziek, invoelend gecomponeerd vanwege het rouwproces dat Beethoven moest doormaken om zijn vergevorderd stadium van gehoorverlies. Op indringende wijze verwoordden beide musici deze gemoedsgesteldheid. Zij brachten het hoogst bereikbare dat je van een avond muziek kunt verwachten: vervulling die sprakeloos maakt.”
De Gelderlander

“Muzikaal Vuurwerk”
“Wat een virtuositeit, wat een techniek en wat een speelvreugde! ..een feest van muzikale beleving.”
Eindhovens Dagblad

“Celliste betovert publiek, die ademloos naar haar luistert...”
“Een natuurtalent…Virtuoos en gedreven…”
Wassenaars Nieuwsblad

"Marvellous virtousity..."
Thuner Tagblatt

“Timora Rosler, een begaafde minstreel”
“ De korte melodieen en energieke effecten in Janacek’s Pohadka werden door celliste Timora Rosler met de begaafdheid van een eersteklas minstreel vertolkt..”
“Ook in de cellosonate van Edward Grieg was het de cello die de toon zette. Op zijn tijd dwingend, energiek en zangrijk trok Rosler de aandacht naar zich toe. Timora Rosler musiceert met krachtige toon en diepgang. Bovendien jongleert zij geraffineerd met sferen en pakt zij tempi die de muziek steeds ten goede komt…”
“De variaties Bei mannern welche liebe fuhlen, prachtig, warm en doorleefd geinterpreteerd…”
De Stentor

Beethoven: Complete Cello Sonatas & Variations
Brilliant Classics 94624
'De twee musici zijn volledig aan elkaar gewaagd... en kamermuziek betekent hier gelukkig per se niet een hang naar het kleinschalige en intieme...'.
‘Door hun energieke aanpak van Beethovens werken voor cello en piano worden deze niet alleen qua vorm en klank zeer transparant maar treden, veel duidelijker dan meestal, ook zijn eigengereidheid en ontembaar heerschap aan het licht.
Hier hebben de stukken alleen maar baat bij...'.
Luister, januari/februari 2014

"An impressive and exciting performance with a magnificent kaleidoscope of sounds.."
Braunschweiger Zeitung

bottom of page